Figurant worden

Hoe word ik beroemd?

Ach, welke jonge meid wil het nou niet? Beroemd worden!!

Droom jij er ook van om te acteren naast een grote acteur uit Amerika? Of houd jij het wat simpeler en droom jij van een rol in goede tijden slechte tijden?

Zie jij jezelf al schitterend op de televisie verschijnen? Hoe dan ook. Je moet ergens beginnen...

Als jij graag een groot talent wilt worden, dan gaat dat niet vanzelf. Het is belangrijk om toneellessen te nemen. Toneellessen zijn voor kinderen en volwassenen beschikbaar en in vrijwel elke plaats kan jij hieraan deelnemen. Vervolgens is het belangrijk om in het wereldje van de televisie te komen.

Geloof mij, je moet ergens beginnen. En dat 'ergens', dat is helemaal aan het begin....

Figurant worden

Figuranten. We zien ze in elke televisieserie en in elke film. Mensen die geen enkele tekst hebben en op een set zitten voor de vorm. Denk aan dat meisje in de kroeg, die jongen op die fiets en de oma die aan het afrekenen is. Het lijkt nergens op, maar dat is zo'n beetje de enige manier om in dat wereldje aan de bak te komen. Figurant zijn is heel leuk! Verkijk je er niet op! Je wordt mooi opgemaakt, krijgt mooie kleding aan, je haar wordt prachtig in model gemaakt én je ontmoet alle sterren van een televisie serie of film. Oké... het is misschien niet de best verdienende baan, maar nogmaals... je moet ergens beginnen.

Nou is natuurlijk alleen de vraag: Hoe ga je figurant worden? In principe zijn er drie opties die we hieronder gaan bespreken.

  • Figurant worden via een castingbureau
  • Figurant worden via een modellenbureau
  • Figurant worden via je contacten

Figurant worden via een castingbureau

Een castingbureau is altijd op zoek naar mensen. Of je nou dik, dun, hoogblond, knalrood, donkerbruin, lang, kort of wat dan ook bent. Een castingbureau heeft altijd mensen nodig. Het nadeel van een castingbureau is dat zij een ontzettend groot bestand hebben... De kans dat jij wordt uitgenodigd om figurant te worden is daardoor niet bepaald groot, maar hij is zeker aanwezig. Het is absoluut de moeite waard om te proberen.

Figurant worden via een modellenbureau

Voor bepaalde series en films zijn mensen op zoek naar speciale figuranten. Fotogenieke meiden, excentrieke meiden of meiden met speciale maten. Deze dames worden vaak bij een modellenbureau weg gehaald. Je inschrijven bij een modellenbureau kan je proberen, maar zij hebben vaak strenge eisen waar je aan moet voldoen. Informeer eens bij een modellenbureau bij jou in de buurt.

Figurant worden via je contacten

In de film wereld is niets zo belangrijk als contacten. Ken jij iemand die in het film wereldje werkt? Ga er eens een keer op de koffie. Ken je niemand? Trek de stoute schoenen aan en stap eens op bekende Nederlanders af die je tegenkomt in de stad. Je kan het zo gek niet bedenken... hoe gekker (en spontaner je bent), hoe meer indruk je maakt...

Copyright 2018 betrouwbaarthuiswerk.info